Pàgina d'inici‎ > ‎Novetats‎ > ‎

21 d'abril - Castell de Gelida

17 d’abr. 2018, 1:04 publicada per Alfred Mauri   [ actualitzat el 17 d’abr. 2018, 1:06 ]
Església de Sant Pere del Castell de Gelida
Dissabte 21 d’abril de 2018, a les 12:30 h

El toc de campanes marcant el pas de temps i avisant del què passava en una població està esdevenint una raresa. L’automatisme dels campanars ha limitat la seva funció quasi exclusivament a assenyalar l’hora i als tocs religiosos en algunes esglésies. Molts campanars han emmudit. El telèfon mòbil ha esdevingut rellotge; les xarxes socials el canal d’avisos i notícies...

Cada poble tenia el seu codi de tocs de les campanes que assenyalaven moments del dia, esdeveniments (festes, defuncions, emergències) i, fins hi tot, amb finalitats protectores (toc de bon temps).

Tot plegat constitueix avui un patrimoni sonor que no es pot deixar perdre i des del món dels campaners es vol aconseguir que el toc de campanes i la feina manual que s’hi ha de fer esdevingui Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per aconseguir-ho, aquest any el dia 21 d’abril del 2018 es tocaran manualment les campanes des d’Albaida (València) fins a sumar-hi més de 300 campanars a tota Espanya i més de 1000 a tota Europa.

Esteu convidats a pujar al Castell de Gelida, aquest dissabte, per escoltar diversos tocs de campanes des del campanar del castell i poder-hi participar!

Activitat gratuïta