https://www.facebook.com/pages/Associaci%C3%B3-dAmics-del-Castell-de-Gelida/250767912144 https://www.youtube.com/channel/UCxlqkOrBvO5rG2rUKGlyt7w

https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/visites-guiades-al-castell


Activitats educatives per a escoles


Activitats per a entitats de lleure


https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/ruta-de-les-masies-de-gelida


https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/ruta-modernista-de-gelida


Ruta enoturística de Gelida


 • Rellotges de sol a Gelida

  La mesura del temps ha esdevingut cada vegada més important per a la humanitat conforme augmenta la complexitat de la vida i la nostra incidència sobre la natura. Mesurar el temps és reduir incertesa; descobrir cicles i processos que es repeteixen.

  Els mitjans per dur a terme aquests mesuraments han estat múltiples, segons l’escala i la precisió  que es volia aconseguir. Per mesurar el temps a l’escala de les hores s’inventa el rellotge. Però d’aquests n’hi ha de molts tipus.

  Entre ells destaca el rellotge de sol. El resultat de la seva popularització porta a una combinació de tècnica, artesania i art, que es farà present a les façanes de moltes cases. El rellotge combina així un bon càlcul, amb la destresa artística del seu disseny i, sovint, amb l’audàcia o profunditat d’un lema que l’acompanya.

  A Gelida n’hem documentat fins ara 51, de diverses èpoques, tècniques i estils. Un art menor, si es vol, però no per això menys important i que cal preservar i també recuperar com una part que és del nostre patrimoni artístic, històric i cultural.

  Us proposem conèixer aquest patrimoni mitjançant l’exposició que us presentem avui. Hi podeu accedir a través d’aquest enllaç. Per a consultar els diferents plafons utilitzeu les eines per ampliar les imatges i de navegació que trobareu a l’aplicació.

  També podeu consultar el catàleg complet de rellotges de sol a Gelida, elaborat per Ramon Rovira, en aquest enllaç.
  Publicat a les 23 de maig 2020, 1:47 per Alfred Mauri
 • L'aigua a Gelida. Des de la cisterna del castell

  La dècada de 1970 es van fer excavacions en diversos indrets del castell. Sota l'espai que coneixem com a Plaça del Pedró, es va buidar l'àmbit que corresponia a la cisterna principal del castell, on s'emmagatzemava l'aigua provinent de la pluja i de la Font del Senyor.

  Avui us presentem un vídeo des del que descobrir la cisterna, la Font del Senyor, l'aigua al castell... però també l'aigua com un patrimoni de Gelida que cal preservar. Hi podeu accedir des d'aquest enllaç, al nostre canal de YouTube per veure'l i escoltar-lo.

  Publicat a les 23 de maig 2020, 1:44 per Alfred Mauri
 • El castell de Gelida virtual
  Malgrat que el castell de Gelida i el Centre d'Interpretació han de seguir tancats fins que la situació en permeti la reobertura, no cal que renunciem a fer-hi un passeig virtual.

  Us oferim dos enllaços a través dels quals podreu fer un recorregut virtual per l'interior del castell i de l'església.

  En els propers dies publicarem materials que ens ajudaran a aprofundir i conèixer millor el castell i el patrimoni de Gelida.  Publicat a les 3 de maig 2020, 3:15 per Alfred Mauri
 • COMUNICAT

  El Castell de Gelida tanca les portes.

  Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i per tal de contribuir a frenar l'expansió del COVID19, el Castell de Gelida romandrà tancat al públic des del dissabte 14 de març i durant els pròxims 15 dies. Aquesta mesura implica la suspensió de totes les activitats i actes programats pels pròxims dies.

  Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a través del correu castellgelida.org, i per mitjà de les nostres xarxes socials.
  Us mantindrem informats a través del nostre web i xarxes socials.

  Agraïm la vostra comprensió.

  cuideu-vos, cuidem-nos  Publicat a les 14 de març 2020, 6:37 per Alfred Mauri
 • COMUNICAT


  Publicat a les 13 de març 2020, 2:50 per Alfred Mauri
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 92. Mostra'n més »
http://www.castellgelida.org/docs/dossier50.html
50 anys de l'AACG
1965 - 2015


No us perdeu els vídeos on apareix el castell de Gelida


https://www.youtube.com/watch?v=O_bFbWfSzZg

https://www.youtube.com/watch?v=Oen0zGPTcUc

https://www.youtube.com/watch?v=yJAc7D0IZy4