https://www.facebook.com/pages/Associaci%C3%B3-dAmics-del-Castell-de-Gelida/250767912144 https://www.youtube.com/channel/UCxlqkOrBvO5rG2rUKGlyt7w
https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/visites-guiades-al-castell


Activitats educatives per a escoles


Activitats per a entitats de lleure


https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/ruta-de-les-masies-de-gelida


https://sites.google.com/a/aacgonline.net/castellgelida/ruta-modernista-de-gelida


Ruta enoturística de Gelida


Activitats i educació

El castell de Gelida actua com a catalitzador de les activitats relacionades amb la difusió del patrimoni històric i cultural del municipi, a través de les propostes que s'articulen a l'entorn del Centre d'Interpretació del Castell i de l'Associació d'Amics del Castell

Les propostes han estat dissenyades per respondre a les necessitats i interessos de públics diferents, ja siguin de l'àmbit escolar, d'entitats de lleure, de públic familiar o visitants individuals. 

Al llarg de l'any el castell és també escenari de diferents actes organitzats des de l'Ajuntament de Gelida, com el cicle GelidArts.

Activitats del Centre d'Interpretació del Castell
El Centre d'Interpretació del Castell ofereix un ventall de propostes tant per conèixer el castell de Gelida com altres aspectes de la història i el patrimoni cultural i natural del municipi. S'orienten a diferents públics i es poden dur a terme en els dies i horaris de funcionament del Centre d'Interpretació.

Activitats de l'Associació d'Amics del Castell de Gelida
Anualment l'AACG desenvolupa propostes orientades a fomentar el coneixement i a la posada en valor del patrimoni històric, cultural i natural de Gelida. Prenen diferents formats (exposicions temporals, sortides, conferències, debats, etc), i en alguns casos es generen materials de suport. Us oferim a continuació la relació de propostes i l'accés als materials de suport, si és el cas.

Materials d'activitats

Exposicions de producció pròpia
 • 101 anys d'electricitat i 100 de telèfon a Gelida
  Una mostra commemorativa de l'arribada de l'electricitat i el telèfon a Gelida, il·lustrada amb objectes del fons de patrimoni moble de l'AACG i de cedits per particulars.
  Es pot visitar al Sol Solet. L'espai de l'AACG (C. del Sol, 23) des del juny de 2013. 

 • Les masies i la vida rural a Gelida
  La descoberta d'un patrimoni que va més enllà dels masos i les cases de camp. Aquesta exposició es va inaugurar el maig de 2007.
  Podeu descarregar des d'aquí el fulletó de l'exposició.
  Actualment es pot visitar instal·lada a la masia de Can Pasqual.

 • Rellotges de sol a Gelida
  Una explicació detallada sobre la història del rellotge de sol, les seves parts i el seu funcionament, acompanyada d'un inventari complet dels rellotges de sol documentats a Gelida.
  Aquesta exposició es va presenta el novembre de 2011. 
  Podeu descarregar des d'aquí el fulletó de l'exposició.

 • Les campanes: la veu del temps
  La història de les campanes i el seu procés de fabricació, juntament amb la història dels campanars, les campanes i els campaners de Gelida i els seus tocs.
  Aquesta exposició es va presentar l'octubre de 2004 coincidint amb la inauguració de l'automatització de les campanes de l'església de la parròquia de Sant Pere de Gelida i l'homenatge a Ramon Torres, campaner de Gelida durant 50 anys.
  Podeu descarregar des d'aquí el fulletó de l'exposició.